Excursie Aviodrome nov

Bezoek Aviodrome Lelystad op 14-11-2015

Na binnenkomst om 10.00 uur zijn we direct naar de radiokamer gewandeld die gesitueerd is in de 1 op 1 nagebouwde Schiphol verkeerstoren uit 1928 omdat het dan nog rustig is.
In de radiokamer werden we ontvangen door Jan van der Leest, PA3DLG die ruim de tijd nam om ons wegwijs te maken in de vliegende radiowereld.
Er is niet alleen oude werkende radioapparatuur voor vliegtuigen tentoongesteld, maar er staan ook diverse vitrinekasten met herkenbare onderdelen, vele soorten seinsleutels, buizen en andere reserve onderdelen. Ook de noodzender werd door enigen met de hand aangeslingerd.
Na het bezoek aan de radiokamer terug naar de centrale hal voor een rondje koffie, na de koffie hebben we het tijdstip van vertrek bepaald zodat ieder zijn route kon bepalen.
Enorm leerzaam om te zien hoe de vliegwereld zich technisch vanaf de start tot het heden ontwikkeld heeft. Velen vonden het kind gehalte erg hoog, terwijl er juist voor de ouderen veel techniek te genieten was.
Op de clubavond van december hebben we een honderdtal foto’s getoond van de velen die er geschoten zijn. Onderstaand enige van deze foto’s.